COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL DE BARCELONA EN COMÚ AL DISTRICTE DE SANT ANDREU AMB RELACIÓ A LES ACTUACIONS QUE S’ESTAN DUENT A TERME AL C/ DEL PONT DE SANT ANDREU DE PALOMAR

 

 

unknownArran de les actuacions que s’estan duent a terme a la parcel·la situada entre els carrers Cinca, Pont i Segre, el Grup Municipal de Barcelona En Comú al Districte de Sant Andreu al Districte de Sant Andreu vol fer les següents consideracions:

  • Volem mostrar des del primer moment el nostre més absolut respecte i el nostre ferm compromís amb la defensa del patrimoni material i immaterial de Sant Andreu de Palomar. Mostra d’aquesta voluntat és la feina que s’està fent des de l’equip de govern per tal de recuperar el conjunt de les cases 2-4, aquesta última la coneguda com a “Casa de l’Oficial”, per a implantar un centre d’interpretació i estudi de la història de Sant Andreu de Palomar, un projecte que s’està construint de manera conjunta amb entitats andreuenques que treballen en la preservació del patrimoni.
  • L’obra que s’està duent a terme compleix amb allò que estableix el planejament vigent: el manteniment de les cases 2-4 i la recuperació com a espai verd de la resta de la zona. L’actuació vol recuperar per a la ciutadania un espai públic fins ara inaccessible i fer-ho amb una intervenció superficial que permeti l’adequació de l’espai per al seu ús i gaudi de les veïnes i veïns però sense afectar al subsòl on, segons diverses fonts, es podrien ubicar diverses troballes arqueològiques.
  • Així mateix, i tal i com es va acordar amb entitats de Sant Andreu de Palomar, s’ha decidit ampliar la preservació a les cases dels números 6 i 8-12 amb la voluntat de poder dur a terme, en el futur, un estudi que determini el seu valor patrimonial.
  • Amb motiu de les obres s’està fent un treball amb un equip d’arqueologia per tal de determinar sobre què elements es pot actuar i quins cal preservar. Aquest treball determina que la part superior del mur de maó que envolta el carrer Cinca no té valor patrimonial i, per tant, pot ser retirada.
  • En veure aquest divendres les possibles afectacions al subsòl i a les restes arqueològiques que s’hi puguin trobar, es va decidir aturar les obres per tal de revisar amb els serveis d’arqueologia de l’Ajuntament que l’actuació que s’està duent a terme no perjudica possibles troballes.
  • Les dues fites que s’han trobat no formen part del Rec Comtal i s’han traslladat a magatzems municipals per a la seva conservació i seran posades a disposició dels serveis arqueològics per al seu estudi.
  • Des de l’equip de govern del Districte de Sant Andreu no escatimarem esforços per avaluar i reforçar, si s’escau, la supervisió i el control per part de l’equip d’arqueologia sobre les actuacions d’adequació de la parcel·la situada entre els carrers Segre, Cinca i Pont.
  • De la mateixa manera, s’oferiran totes les explicacions oportunes al respecte en el marc tant de reunions amb grups municipals com amb entitats veïnals de Sant Andreu de Palomar així com en els òrgans de govern i participació que s’estimi oportú.Sant Andreu de Palomar, 15 d’octubre de 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: