Barcelona rep 15 milions de fons europeus per reduir les desigualtats de l’Eix Besòs

Trinitat Vella, Baró de Viver, el Bon Pastor seràn tres dels barris de nostre districte que es veuran beneficitats per aquest projecte presentat pel nostre Ajuntament.imgres

L’Ajuntament ha estat seleccionat per rebre 15 milions d’euros dels fons europeus FEDER per al projecte de desenvolupament urbà sostenible de l’Eix Besòs. Reduir els indicadors com l’atur, l’abandonament escolar, la fractura digital i millorar-ne d’altres com el desenvolupament sostenible i l’economia de proximitat són alguns dels objectius que té el projecte.

D’aquesta manera es vol impulsar una estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI), per millorar un conjunt de factors que en aquests barris tenen una situació desfavorable respecte al conjunt de la ciutat. Tots els objectius, que es desgranen en indicadors que s’aniran avaluant periòdicament, han estat escollits amb la participació de les associacions i veïns de la zona.

Amb el projecte es vol reduir aspectes com la fractura digital, la mobilitat en vehicle privat, el fracàs i abandonament escolar prematur o el nombre de persones en risc d’exclusió social. A la vegada es vol millorar la qualitat de vida de la gent gran i convertir el lloc en un espai de qualitat ambiental i patrimonial. També és vol incrementar el nivell de renda familiar i fomentar el desenvolupament econòmic basat en el comerç de proximitat, l’economia circular, social i tecnològica.

L’objectiu del projecte és transformar la frontera que suposa la conca de Besòs en un eix vertebradorque ajudi a enfortir el teixit urbà a les dues bandes del riu. El projecte té una durada prevista de quatre anys i estarà finançant a parts iguals per la Unió Europea i l’Ajuntament, amb un pressupost total de 30 milions d’euros.

Les intervencions es desenvoluparan a 10 barris de la ciutat: Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, les Roquetes, la Trinitat Nova, la Trinitat Vella, Baró de Viver, el Bon Pastor, la Verneda i la Pau i el Besòs i el Maresme. I es calcula que 114.014 ciutadans se’n veuran beneficiats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: