L’Ajuntament invertirà 11 milions d’euros en el nou mercat del Bon Pastor

 

  • El projecte s’ha licitat amb la previsió que les obres puguin començar durant el darrer trimestre d’aquest any i finalitzin el 2018
  • L’edifici compta amb 9.340 metres quadrats distribuïts en planta baixa, altell i dos plantes soterrani

 

L’Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació les obres per a la construcció del nou mercat del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, per un import d’11 milions d’euros. Aquest nou mercat es construirà al solar que ocupava l’antic, al carrer de Sant Adrià 154-162, i tindrà una superfície total construïda d’uns 9.348 metres quadrats. La previsió és que les obres del nou edifici comencin durant el darrer trimestre d’aquest any i finalitzin durant l’any 2018.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha explicat que “després d’un seguit d’anys on totes les inversions es van concertar al centre de la ciutat, el govern el que està fent és tornar a invertir als barris que més ho necessiten per garantir ocupació, cohesió social i la seva vida comercial”. Segons Collboni “aquesta reforma ha de suposar la revitalització del barri del Bon Pastor i demostra l’aposta del govern pel comerç de proximitat,  pels mercats municipals i per dinamitzar econòmicament les àrees que més ho necessiten”. Collboni ha anunciat que aquest mandat es faran tres nous mercats, Bon Pastor,  Sant Andreu i Vall d’Hebrón, “tres mercats de petit format molt importants per dignificar la vida comercial, econòmica i social, associativa i ciutadana”, ha dit.

L’edifici pretén dotar al barri de l’equipament de servei que representa el mercat tradicional, actualitzant el seu programa funcional i afegint prestacions que abans no tenia. Autoservei i aparcament públic soterrat. També internalitza funcions i serveis que abans estaven a l’exterior, com la càrrega i descàrrega i el tractament i dipòsit de residus.

El projecte del nou mercat, d’AA25/SCP Arquitectura & Instal·lacions, garanteix la funcionalitat i connectivitat dels espais; la il·luminació natural; el comportament energètic passiu (factor de forma, aïllament i protecció solar); i el comportament energètic actiu amb la instal·lació d’aerotèrmia per l’aigua calenta i la climatització i plaques solars fotovoltaiques de producció de corrent elèctric per a ús propi de l’edifici.

La distribució, contempla que el nou mercat estigui format per planta baixa, planta altell i dues plantes soterrani amb els següents serveis:
– Planta baixa (3.146 m2): instal·lacions del mercat amb unes 17 parades i un autoservei.
– Planta altell (1.125 m2): espais d’oficines i d’instal·lacions del mercat i l’autoservei.
– Soterrani 1 (1.931 m2): aparcament (40 cotxes i 17 motos) i dependències de servei.
– Soterrani 2 (3146 m2): espais logístics del mercat i de l’autoservei i magatzems.El nou edifici comptarà amb alguns serveis que no tenia l’anterior: autoservei i aparcament públic soterrat i permet portar algunes activitats de la via pública a l’interior com són la càrrega i descàrrega i el tractament i el dipòsit de residus.

 

Un edifici sostenible i amb il·luminació natural

El projecte de l’edifici aposta per la sostenibilitat de l’espai, tot donant resposta a les necessitats del veïnat. Amb una alta eficiència energètica, l’edifici disposa d’una classificació energètica A. Això s’aconsegueix gràcies al tractament de la pell de l’edifici, juntament amb les mesures de comportament actiu del conjunt de les instal·lacions energètiques que corresponen al funcionament del dia a dia del mercat.

La façana comptarà amb un tractament uniforme i una imatge de neutralitat cromàtica amb un acabat blanc de la pell de l’edifici que facilitarà la integració en l’entorn, afavorida també per l’alçada del mateix, que serà inferior a la de les edificacions del voltant. Els tres accessos principals s’identificaran clarament, per remarcar la seva funció.

El projecte que ara està en fase de licitació també contempla les tasques d’enderroc de la carpa provisional del carrer de Sant Adrià, 168, on estan ubicats els paradistes des de l’any 2009. L’antic edifici del mercat de l’any 1960, on ara es construirà el nou equipament, va ser enderrocat.


Vista actual del solar . C. Sant Adrià 154-162Document relacionat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: