Sant Andreu testarà els materials amb què es construirà el Parc del Camí Comtal

logo_btv_not

images.jpg

Un espai de 700 metres quadrats servirà per provar els materials i els sistemes constructius del futur Parc del Camí Comtal. La prova pilot es farà a la cruïlla dels carrers de Sant Adrià i del Doctor Balari i Jobany, a Sant Andreu, i estarà enllestida al juliol.

L’entorn de l’estació de Sant Andreu Comtal es transformarà els propers mesos en un tast del que serà el futur parc lineal. Barcelona Sagrera Alta Velocitat urbanitzarà de forma provisional a partir de maig l’espai de 700 metres quadrats situat entre els carrers de Sant Adrià i del Doctor Balari i Jobany, a Sant Andreu. L’actuació servirà per homologar i provar els materials constructius del parc. Entre d’altres, el tipus de pavimentació o els sistemes de plantació, protecció antiarrels o el drenatge de les àrees verdes. També la tipologia del mobiliari urbà. Les obres tindran un cost d’uns 60.000 euros i serviran, a més, per dignificar aquesta zona del barri afectada pels retards en les obres ferroviàries.

La cruïlla on s’ha de desenvolupar la prova pilot del Parc del Camí Comtal està situada a tocar de l’estació de tren de Sant Andreu Comtal. Aquesta infraestructura està pendent de reforma i tota la zona està en obres des de fa anys. Amb aquesta actuació es recuperarà una part d’aquesta àrea, actualment en desús, que s’habilitarà provisionalment com a zona verda. Tot i això, la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha manifestat la necessitat d’executar la reforma de l’estació de Sant Andreu Comtal al més aviat possible i ha instat el Ministeri de Foment a tirar endavant el projecte amb celeritat.

LAIA ORTIZ, regidora de Sant Andreu
“Això no treu la nostra crítica i persistència exigint allò que realment és urgent, com és la licitació de les obres de l’estació de Sant Andreu Comtal. Els diners estan dipositats i no comprenem el retard per part del Ministeri de Foment per executar l’obra. Alhora demanem les màximes garanties en les obres de l’estació.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: