L’Ajuntament de Barcelona vol reforçar el seu lideratge en la governança de Turisme de Barcelona

El regidor de Turisme de Barcelona i vicepresident del consorci Turisme de Barcelona, Agustí Colom, s’ha reunit amb el president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart i la direcció del consorci per analitzar la situació creada arran de la creació de la marca Barcelona Medical Destination, de la que se n’ha desmarcat l’Ajuntament de Barcelona.

Colom ha reiterat la necessitat de que l’Ajuntament de Barcelona exerceixi el lideratge públic i tuteli les accions de promoció econòmica de la ciutat, atès que la gestió del turisme és una competència municipal, i que l’alcaldessa Ada Colau és la presidenta del Consell General de Turisme de Barcelona.

Per això en la trobada s’ha acordat millorar la governança del consorci per garantir el lideratge i la capacitat de decisió de l’Ajuntament, introduint figures i mecanismes, que s’acabaran de concretar en els propers dies, que garanteixin aquesta finalitat en la gestió dins el consorci público-privat.

“Turisme de Barcelona és un consorci públic privat i les decisions s’han de prendre conjuntament. La veu de l’Ajuntament ha d’estar present al màxim nivell de decisió i s’ha de millorar i reforçar la nostra capacitat de decisió i de lideratge”, ha dit Colom.

Colom ha agraït el to i la rapidesa amb què es va celebrar la trobada amb els màxims gestors del Consorci per abordar la signatura, sense decisió prèvia de l’Ajuntament de Barcelona, del conveni entre l’Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona i les associacions Barcelona Centre Mèdic i Barcelona Medical Agency per crear la marca Barcelona Medical Destination, per promocionar els serveis mèdics en centres privats.

El màxim responsable de la gestió turística a la ciutat ha reiterat que l’Ajuntament no comparteix que es destinin recursos públics a la promoció de la sanitat privada, tenint en compte especialment l’actual context de retallades i necessitats que té la ciutat i la sanitat pública.

Fruit de la reunió, s’ha acordat congelar, de manera temporal, els recursos del Consorci adreçats a realitzar les accions de promoció i difusió de la iniciativa. Colom s’ha emplaçat a poder revisar i analitzar el conveni amb la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, i els futurs nous consellers del govern de la Generalitat, per saber, ha dit “ si comparteixen o no els criteris establerts en el conveni”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: