L’Ajuntament dóna suport al manifest dels col·legis professionals sobre les obres de la Sagrera

estacio-sagrera-1024x767.jpg

El Govern municipal dóna suport al manifest que han signat els col·legis professionals d’arquitectes, economistes, enginyers de camins, canals i ports i enginyers industrials en què s’exigeix el compliment dels compromisos de construcció de l’estació de la Sagrera. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha explicat, en aquest sentit: “Sabem que els diners hi són i no entenem per què no són a la ciutat.” A més, l’alcaldessa, Ada Colau, ha enviat una carta a la ministra de Foment per exigir que compleixin amb els compromisos a què van arribar el setembre passat.

En l’escrit, l’alcaldessa afirma que no es pot admetre “l’incompliment reiterat dels compromisos adquirits” i que és fonamental avançar en el desenvolupament d’aquestes infraestructures. A més, afegeix que Barcelona necessita tirar endavant el projecte de ciutat, i per això, cal “deixar d’augmentar els perjudicis que aquestes obres estan provocant” als veïns.

Pel que fa a la Sagrera, Colau sosté que ADIF disposa del pressupost per executar l’actuació, tal com va afirmar la mateixa ministra al setembre, per la qual cosa “la reactivació de les obres en aquest àmbit no és un problema de disponibilitat de recursos, sinó que es tracta que hi hagi voluntat política”. Així mateix, lamenta que les obres s’hagin anat paralitzant cada cop més i siguin “inexistents avui dia”.

L’alcaldessa demana que es reprenguin les obres d’execució de la llosa de fons de l’estació, que, tal com va comunicar ADIF, són independents del projecte d’instal·lacions i arquitectura licitat recentment per ADIF. “El contrari seria un retard inacceptable en els terminis d’obres”, ha destacat Colau. A més, ADIF no ha començat a construir el col·lector de la rambla de Prim, tot i que l’Ajuntament ha fet la seva feina planificant l’actuació i la Generalitat ha desocupat un espai que es necessita.

Reclamació dels col·legis professionals i de la ciutadania

També aquest dimecres, 9 de desembre, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha comparegut davant els mitjans per expressar el suport del Govern municipal al manifest que han signat els col·legis professionals d’arquitectes, economistes, enginyers de camins, canals i ports i enginyers industrials en què exigeixen el compliment dels compromisos i el calendari acordats sobre la Sagrera.

“Compartim absolutament totes les reivindicacions que s’expressen en el manifest, que posen en evidència la falta d’actuacions i la concreció dels compromisos d’obres i de projectes”, ha afirmat Sanz. Els recursos de què disposa ADIF permetrien recuperar el ritme d’actuacions i demostrar als veïns “que aquella ferida urbana entre barris en algun moment es tancarà”, però ara mateix cap dels compromisos no està tirant endavant.

Un fet que demostra aquesta manca d’acció és que en aquests moments Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) podria disposar, fins al 31 de desembre, de 50 milions d’euros del total dels 270 milions corresponents a un crèdit bancari que té concedit. Per accedir-hi, però, BSAV ha de justificar certificacions i factures d’obres que actualment no té, ja que les últimes són dels mesos de febrer i març del 2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: