2.000 nous pisos públics de lloguer

437-IMG-EXTERIORmenys-855x1024

 

Barcelona activa el primer gran paquet d’habitatge que es posarà a disposició de la ciutat amb diferents promocions. El govern ha encarregat al Patronat Municipal de l’Habitatge que activi la promoció de 1.145 nous pisos en 10 solars que, sumats a les promocions que ja estan en construcció o en tràmit, permetran complir amb el compromís de promoure 2.000 nous habitatges durant el mandat.

En concret, les noves promocions que s’han encarregat al Patronat Municipal de l’Habitatge estaran situades als districtes de Sant-Montjuïc, Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris. Es faran a 10 solars que són de propietat municipal que actualment estan buits.

“El que estem fent és tornar a reactivar la maquinària per promocionar habitatge de lloguer social, a una mitjana de com a mínim 500 habitatges l’any” ha dit el regidor d’Habitatge Josep Maria Montaner en relació a l’activació d’aquestes noves promocions. Hi ha concretat que a Barcelona, només l’1,5% del parc de pisos és de lloguer social, mentre que a altres ciutats europees aquesta xifra arriba al 20%.

A Sants-Montjuc, els nous habitatges públics destinats al lloguer es construiran a 2 solars del barri de la Marina del Prat Vermell. Les promocions de Sant Martí es construiran en 3 solars del barri del Besòs i El Maresme i a Sant Andreu es construiran a la Trinitat Vella. Pel que fa a les promocions de Nou Barris, els solars estan ubicats al barri de Torre Baró i a la Trinitat Nova.

En la majoria de casos, aquests 1.145 nous habitatges es destinaran al lloguer social, excepte en alguns casos que es preveu que siguin habitatges dotacionals. D’aquesta manera es compensarà el parc d’habitatge que anteriorment s’havia destinat a altres règims de tinència que podien ser prioritaris en el passat. Es calcula una inversió de 110 milions d’euros fins al 2019.

21 promocions ja estan en marxa

Aquestes 10 promocions es completen amb 9 més que ja estan en obres, i 12 que s’estan tramitant. En total, doncs, ja estan en marxa 1.016 pisos, que sumats als que ara inicien els tràmits, suposaran la posada al mercat de 2.161 nous habitatges.

Aquest és el primer pas per assolir el compromís de govern municipal al final del mandat: incrementar en 4.000 nous pisos el parc públic d’habitatge. I l’objectiu és fer-ho en col·laboració amb promotors i cooperatives que impulsen nous models de tinència i ús dels habitatges.

Més informació…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: