La reforma del Mercat de Sant Andreu segueix endavant

images

La reforma del centenari Mercat de Sant Andreu està assegurada per al 2016 segons ha informat el Districte andreuenc. L’encàrrec de la redacció del projecte bàsic i executiu previst a principis de l’any vinent permetrà encarregar l’obra a través d’un concurs públic. D’aquesta manera, després de tres anys de converses i estudis entre l’Institut de Mercats de Barcelona i l’Associació de Comerciats del Mercat sembla que el projecte va adoptant la forma esperada.

L’acord de remodelació és l’únic que falta per aprovar. Un acord que l’Assemblea de Comerciants del Mercat de Sant Andreu ja ha redactat i on es poden trobar les característiques que tindrà la reforma, els terminis previstos i les responsabilitats que hauran d’assumir els comerciats i l’Ajuntament barceloní.

En el mesos que portem de nou govern municipal, l’Associació de Comerciants del Mercat, l’Eix Comercial i responsables polítics del districte s’han reunit en diverses ocasions per dur a terme el projecte. Unes reunions que han estat coordinades per l’Institut de Mercats barceloní i que serviran per afegir algunes propostes a la idea.

El procès continuarà amb la redacció del projecte i construcció del mercat provisional on allotjar els comerciants els quasi 2 anys que han de durar les obres. Per tot això, a finals de 2018 es preveu que finalitzi la reforma del Mercat de Sant Andreu.

Una remodelació que ha de modernitzar un dels edificis més emblemàtics del districte. Situat al bell mig de la plaça Mercadal, el Mercat de Sant Andreu té els seus orígens en un mercat a l’aire lliure de mitjans del segle XIX, tot i que va néixer com a mercat municipal l’any 1914.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: