El consistori comprarà l’edifici d’Hisenda de la Fabra i Coats

Hisenda

L’Ajuntament ha decidit comprar l’edifici d’Hisenda del districte amb la intenció de convertir-lo en un equipament municipal. Ara només falta que el pròxim ple de l’Ajuntament, doni llum verda a l’operació.

L’edifici, d’uns 12.000 metres quadrats, li costarà al consistori que lidera Ada Colau un milió d’euros, una quantitat que sortirà dels 96 milions de superàvit que l’equip de govern actual disposa. Segons va explicar la setmana passada la regidora del districte, Laia Ortiz, la voluntat del consistori “és destinar-lo a algun tipus de servei municipal o donar-li un ús educatiu o cultural”.

Des de l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar han mostrat la seva satisfacció per la decisió de l’Ajuntament. Montse Tarré, vocal de l’associació, valora positivament, en declaracions a Línia Sant Andreu, la notícia. “Feia un mandat que ho reclamàvem i estem satisfets”, apunta. Tarré afegeix que “hem suggerit, i també hi està d’acord l’eix comercial, que la nova funció de l’edifici sigui d’un servei de ciutat que faci venir gent al barri i dinamitzi el comerç i l’entorn, tal com passava amb l’edifici d’Hisenda, ja que feia venir gent de tota la ciutat a fer tràmits”.

L’edifici, que actualment pertany a Patrimoni de l’Estat i ha funcionat com a delegació d’Hisenda, va formar part històricament del recinte fabril de la Fabra i Coats. A la seva planta baixa els treballadors de la fàbrica i les seves famílies rebien atenció sanitària. “La compra de l’edifici també servirà una altra part del recinte fabril de la Fabra i Coats”, valora Tarré.

Aquest no és l’únic canvi que podria viure aquesta zona del districte, ja que el govern també estudia dos projectes més: la conversió en zona de vianants del mateix carrer Gran de Sant Andreu i la comunicació, també d’aquest carrer, amb la Fabra i Coats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: