Les obres de l’estació de la Sagrera continuen sense un punt de destí clar

 

imgres

 

La problemàtica en les obres de l’estació de la Sagrera continua sense arribar al punt de destí esperat. En l’últim episodi, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat la seva “sorpresa i incomprensió” per la mesura presa per Adif. L’empresa estatal ha licitat el projecte arquitectònic de la nova estació – pactat en l’anterior govern municipal – en comptes de recuperar el ritme d’obres de la Sagrera i de prioritzar el projecte de l’estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal.

Colau, en una entrevista a BTV aquest dimarts, ha exposat que “ens sorprèn que en lloc de reactivar-se les obres ja en marxa de la llosa, ara Adif surti amb el projecte de l’estació sense comunicar-ho ni treballar-ho des del consens”. A més, s’ha mostrat molesta per l’incompliment del compromisos adquirits per la ministra de Foment, Ana Pastor, en la reunió de principis de setembre.

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya també s’ha mostrat contrari a la licitació i ha impugnat el projecte d’arquitectura i instal·lacions de la Sagrera. En una nota publicada al seu web, el COAC ha apostat per “la convocatòria d’un concurs d’idees amb la intervenció d’un jurat a dues voltes que destaqui i valori el paper públic de l’arquitectura, prioritzant la qualitat arquitectònica abans de res”.

L’alcaldessa també ha comentat que l’estació Sagrera segueix sent “una absoluta prioritat”, però cal anar pas a pas. Colau creu que cal “recuperar immediatament” el ritme de les obres de la llosa de la Sagrera perquè “els barris de l’entorn estan patint moltíssim i no poden esperar més”.

Un altra qüestió important és la del model comercial de la nova infraestructura. Colau s’ha mostrat partidària de que hi hagi comerços dins l’estació però ha rebutjat l’opció de construir un altre gran centre comercial per l’impacte al comerç de proximitat de la zona – al districte ja hi ha La Maquinista, l’Heron City –. A més, ha comentat que caldrà trobar un consens amb els veïns i veïns de la Sagrera.

Amb tot, el mateix dimarts la ministra de Foment va trucar a Colau per comunicar-li l’inici dels tràmits per reactivar les obres de la Sagrera i per explicar-li que en la redacció del projecte, l’Ajuntament podrà jugar el seu paper aportant propostes.

Redactor: Pau Mitjans Data: 07/10/2015 diari  Andreuenc

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: