Manifest de suport a totes les persones Refugiades

benvinguts-refugiats-Comedie-Lio-AFP_ARAIMA20150907_0074_58Per totes i tots és ben coneguda la situació de guerra que pateix el poble sirià des de fa més de 4 anys. Això ha obligat a gran part de la seva població a fugir del seu país, tot posant-se en risc de mort durant la seva travessia cap a Europa.

Últimament és coneguda la situació a Síria, on la població civil és la principal víctima del conflicte, però no són les úniques: cal citar també afganeses, subsaharianes, nord-africanes i assenyalar que pobles com el Palestí, el Sahrauí o el Kurd, porten molts anys en situació de refugiats.

Cal posar atenció també en aquelles persones que fugen per qüestions econòmiques, socials, religioses, etc. Elles també són refugiades i necessiten igualment de la nostra solidaritat.

La resposta de la Unió Europea en general i d’alguns dels seus estats membres en particular, decidint tancar fronteres, agredint i maltractant a famílies senceres, demostra un cop més que no és la solidaritat humana allò que mou els governs dels estats, sinó la força del capital i la por a tot allò que és diferent.

Emplacem i exigim el govern espanyol i el govern de la Generalitat de Catalunya a fer canvis en la seva política referent als drets humans. Així com que es destinin recursos econòmics i humans davant aquesta situació i que es posin al costat dels ajuntaments que com el de la ciutat de Barcelona ha emprès, amb més ciutats de l’estat, el programa de ciutats refugi.

Som aquí també per expressar la nostra solidaritat amb totes les persones refugiades i donar suport al govern del districte i al de l’Ajuntament de Barcelona per la seva disposició a buscar solucions a aquesta dramàtica situació i en aquest sentit ens oferim a col·laborar en el programa de Barcelona Ciutat Refugi.

Avui, igual que l’any 39, quan les nostres àvies i avis van haver de fugir de casa i van rebre l’ajut de persones i organitzacions de forma desinteressada, ens toca a nosaltres  ser solidaris.

Tots i totes som refugiats!SantAndreu

Sant Andreu en Comú

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: