Presentació Grup Municipal del Districte

LA NOSTRA FORÇA SEMPRE SERÀ LA GENT!

Aquesta era la frase que10551432_1609472649313120_6347985915253194015_o presidia l’acte del passat dia 2 de setembre a la Plaça Orfila de Sant Andreu. Una declaració de principis que figurava en una pancarta casolana feta en una gran tela de color vermell pintada a mà pels propis membres de Sant Andreu en Comú.

A primera fila (davant mateix de l’Ajuntament, amb la càrrega simbòlica que això suposa) i a peu pla, hi eren la regidora del Districte, la Laia Ortiz, el conseller tècnic i les altres sis conselleres i consellers que formen l’equip de govern del Districte de Sant Andreu.

Al davant mateix i a escassa distància, el poble, com no podia ser d’una altra manera.

L’acte, de petit format, sense pretensions, discret, humil, com la pròpia arribada d’aquest equip al front del nostre Districte. De fet, l’endemà mateix s’obria al pas la nova passera que connecta el Bon Pastor amb la zona nord de Sant Andreu i això es feia sense necessitat d’ostentacions perquè així és aquesta “nova política” a la que es va fer esment en diferents ocasions a l’acte.

Tornant a l’acte en sí, les conselleres i consellers es van anar presentant i comentant breument quines àrees temàtiques i quins territoris porten cadascun/a. A continuació va prendre la paraula la nova regidora, qui va fer un breu resum de les línies mestres de treball per la propera legislatura. I immediatament després es va obrir el torn de paraules a veïnes i veïns.

Els temes que es van plantejar des del veïnat assistent van ser força diversos, però totes les intervencions van ser en un to respectuós, positiu i esperançat. Especialment emocionants van ser les paraules d’un veí del Bon Pastor qui va destacar la il·lusió que li provocava la situació actual després de 75 anys de derrotes.

Així doncs, per la Plaça Orfila van anar desfilant temes com el Pla d’Actuació del Districte (PAD) de Sant Andreu, la reclamació d’una residència d’avis i el reforç de l’assistència social a la Trinitat Vella, els futurs Casals de Barri de Can Portabella i de La Sagrera, les necessitats especials del barri del Baró de Viver (sobretot el comerç de proximitat), la possibilitat d’aturar l’ampliació del centre comercial de La Maquinista, la ubicació definitiva de l’escola també de La Maquinista o l’adequació de l’estació de tren de Sant Andreu Comtal.

També la defensa de la sanitat pública i dels serveis públics en general, la millora dels anomenats Consells de Barri, la normalització del diàleg entre el veïnat i el govern del Districte, la defensa i promoció de les escoles de persones adultes actuals (i la possibilitat d’obrir-ne més) així com la defensa de l’ensenyament públic en general, l’impuls de la participació veïnal i especialment als anomenats barris perifèrics del Districte i fins i tot l’avís de la vigilància de prop de la feina del nou equip per part de les diferents Associacions de Veïnes i Veïns.

Totes les intervencions van ser contestades o bé per la regidora o bé pels consellers i conselleres que porten els diferents àmbits allà esmentats. Alguns temes evidentment donaven fins i tot per fer-ne un monogràfic, però es tractava d’una primera presa de contacte i, tal i com ja va avançar la regidora, se’n faran més actes d’aquest tipus als diferents barris del Districte en els propers mesos.

El tancament de l’acte va anar a càrrec de la Laia Ortiz, qui va aprofitar per a anunciar els torns de permanència per part dels consellers i conselleres als Centres Cívics dels diferents barris per a establir un fil de comunicació directa entre la ciutadania i el nou equip de govern. Aquests torns es concretaran en breu però tindran una freqüència setmanal.

I així, un cop finalitzat l’acte, amb un somriure d’esperança a les cares, amb il·lusió continguda, les persones assistents van anar recollint i apilant les cadires, demostrant que hi ha una altra manera de fer les coses i que efectivament una nova forma de fer política ha arribat ja a Sant Andreu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: